Toamna În Bucătărie —Beneficiile Legumelor Preparate La Tigaie

Toamna în bucătărie —Beneficiile legumelor preparate la tigaie
Toamna în bucătărie —Beneficiile legumelor preparate la tigaie

Pentru că este început de toamnă, haideți să ne bucurăm de legumele de sezon și să ne ,,înfruptam,, din ele pregătindu-le într-un mod rapid și sănătos.

O tigaie plină de: vânată, dovlecel, 3 gogoșari, 2 morcovi mari și 3 roșii potrivite, toate înăbușite în puțin ulei de măsline timp de 20 min.

Și pentru că toamnă este atât de bogată în legume,haideți să vedem câteva dintre beneficiile legumelor pregătite la tigaie.

  • Vinețele conțin Fier, Calciu și alte minerale, nutrienți esențiali sănătății corpului nostru. De asemenea conțin fitonutrienti esențiali care îmbunătățesc circulația sângelui și hrănesc creierul. Conținutul crescut de fibre din vintete protejează tractul digestiv,împiedicând astfel aparatia cancerului de colon. Vinețele sunt recomandate și în dietă deoarece sunt sărace în calorii. O vânată conține 35 Câl. Nu conțin grăsimi dar au în schimb un conținut mare de fibre care te ajută să te saturi repede fără să mănânci mult.
  • Dovlecelul este ideal în curele de slăbire deoarece 100 gr de dovlecel conține doar 15Cal, așa că poate fi introdus în orice regim alimentar. Dovlecelul este o sursă bogată de Mangan, Zinc, Potasiu, Cupru, Fosfor, Calciu, folati,vitamină A, C, B1, B6, B12. De asemenea în dovlecel găsești cam toate grupele de substanțe nutritive inclusiv carbohidrați, aminoacizi și sodiu, toate acestea ajutându-te să îți menții sănătatea fizică și mentală.
  • Gogoșarii conțin o cantitate mare de vitamină C,care ar trebui consumată zilnic. Pe lângă un puternic antioxidant, vitamină C asigură o bună absorbție a Fierului, așa că ai putea combină gogoșarii cu surse naturale de Fier. De asemenea sunt o sursă bogată de vitamină B6 și Magneziu care combate anxietatea. Nu e de neglijat nici conținutul de vitamină A și E cu rol important în menținerea unui aspect tânăr al pielii și a părului.

Descoperă și celelalte rețete sănătoase și nutritive!

  • Morcovii sunt bogați în betacaroten,un compus care se transformă în mod natural în vitamină A atunci când sunt consumați. Cu cât morcovul este mai oranj cu atât este mai bogat în betacaroten, care ne protejează împotrivă degenerării maculare și a cataractei. Contrar regulei conform căreia legumele sunt mai sănătoase consumate crude, în acest caz morcovul este mai bine să fie mâncat fiert. Prin fierbere acesta își pierde duritatea, iar organismul îl digera mai ușor absorbind o cantitate mai mare de betacaroten.
  • Roșiile sunt o sursă bogată de licopen, luteină și betacaroten, antioxidanți puternici care și-au dovedit eficientă împotrivă deteriorării induse de lumina asociată cu dezvoltarea cataractei. Un studiu recent a constatat faptul că persoanele cu aport alimentar ridicat de luteină și zeaxantina (ambele corotenoide găsite în roșii) au avut o reducere de până la 35% a riscului de a dezvoltă boli de ochi.

Acum că ați aflat câte puțin din beneficiile legumelor preparate la tigaie, vă îndemn să ne bucurăm de toamnă bogată în roadele ei pentru un stil de viață activ și sănătos.

Pe data viitoare! 🙂

Be the first to comment

Adăugă un comentariu