Beneficiile antrenamentului cu Kettlebell

În aceste vremuri  fiecare sală de antrenament are in dotare ketllebell, fie ca este sala de crossfit,fitness&bodybuilding, aerobic sau centru de performanta sportiva.

Este clar, kettlebell-ul a devenit un instrument de pregătire de bază pentru întreaga industrie de fitness, incepand de  crossfitters ,la sportivi pro și până la halterofili, toată lumea le folosește kettlebell.

Cu toate acestea, există persoane care sunt sceptice cu privire la faptul că ar trebui să includa kettlebellul în planul lor de antrenament.

Dacă aveți vreo îndoială,suntem aici sa va convingem ca scepticismul dvs. Este unul gresit.

Iata cateva dintre intrebarile frecvente pe care atletii si le pun inainte de a include kettlebellul in planul lor de antrenament :

 • Kettlebellul este efficient ?
 •  Ce beneficii , îmbunătățiri fizice / performanțe pot să obțin?

Mai jos vreau sa iti enumerez raspunsurile la intrebarile tale,printr-un clasament al beneficiilor antrenamentului cu Kettlebell.

TOP 18 BENEFICII folosind Kettlebell !!!

Bazat pe cercetare, experiență personală și opinii din comunitatea de fitness, iată 18 beneficii ale antrenamentelor  utilizand kettlebell.

1. INSTRUMENTUL TOTAL DE CONDIȚIONARE A CORPULUI

Kettlebell-UL poate fi folosit pentru rezistență, flexibilitate și antrenament pentru echilibru , cele patru aspecte principale ale fitnessului.

Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai mari beneficii ale kettlebell-ULUI.

Sunt versatili și simplifică lucrurile!

Într-o lume complexă cu ritm rapid, abilitatea de a face condiționarea totală a corpului cu un singur echipament este o schimbare frumoasă a ritmului.

De fapt,am putea spune , kettlebell-ul este unul dintre cele mai bune instrumente existente pentru o condiționare cu adevărat eficientă, cu rezultate sigure pentru un antrenament complet.

2. Îmbunătățește rezistența muschilor și stabilitatea

Există câteva motive pentru care kettlebellurile sunt fantastice pentru îmbunătățirea rezistenței și stabilității zonei core(peretele abdominal).

În primul rând, multe exerciții de kettlebell sunt o formă de antrenament balistic. Antrenamentul balistic funcționează asupra puterii explozive prin maximizarea accelerării și reducerea la minimum a decelerării. Aceste mișcări explozive stimulează mușchii abdominali extrem de bine. Acestea necesită contracție de bază și respirație coordonată, deoarece mișcările sunt intense. Acest lucru duce la o îmbunătățire serioasă a rezistenței zonei core, chiar și atunci când nu neapărat va axati pe abdomen in timpul antrenamentului, așa cum s-ar face cu ridicări ale picioarelor,sau alte exercitii specifice pentru core.

În al doilea rând, mișcările kettlebell se multiplică, așa că îți vei lucra nucleul din toate direcțiile. Acest lucru este esențial pentru a construi puterea de bază bine rotunjită.

În al treilea rând, unele dintre cele mai bune mișcări ale kettlebell-ului sunt compensate și unilaterale, deoarece veți folosi doar un kettlebell. Când mutați kettlebell-ul pe o parte, vă veți lucra timpul de stabilitate și rezistența de bază.

Acestea sunt toate motivele vitale pentru care sportivii se antrenează cu kettlebell. Sportivii au nevoie de puterea de bază pentru a exploda prin adversari, pentru a schimba / a se deplasa rapid în mai multe direcții, fără a risca vătămarea (răsucirea, întoarcerea, accelerarea / decelerarea) și să gestioneze încărcăturile și presiunea dintr-o parte în timp ce rămân în poziție verticală (gândiți-vă că o alergare în spate ia o lovitură pe unilateral). Antrenamentul Kettlebell oferă o modalitate dinamică de a îndeplini aceste capacități fizice importante.

Amintiți-vă, nucleul dvs. generează și controlează forța,asemeni unei temelii de casa.

3. Îmbunătățește conștientizarea și coordonarea corpului

Mișcările Kettlebell sunt foarte dinamice. Le vei învârti în jurul tău – deasupra ta, în partea ta, între picioare, o parte în alta – și acest lucru va necesita ca tu să fii complet conștient de corpul tău. Această concentrare se coreleaza conexiunii musculare care se  dezvolta, ceea ce vă conduce la o mai bună percepție (coordonare; sentimentul mișcării corpului și a părților sale).

Acest lucru este foarte diferit față de antrenamentul convențional cu bare sau mașini, deoarece mișcările sunt liniare și mai puțin dinamice.

Este foarte important să-ți dezvolți simțul mișcării (de asemenea, acceptarea sau kinestezia). Această abilitate va duce la îmbunătățirea stării de viață,iar acest lucru este cu siguranță un aspect foarte important al atletului.

4. Îmbunătățește echilibrul si stabilitatea

Când te antrenezi cu mașini, produci forță și te miști pe o cale predeterminată. În schimb, atunci când te antreneazi cu kettlebell, trebuie să controlezi calea de mișcare. Acest lucru necesită să vă dublați  întărirea mușchilor stabilizatori pentru fiecare mișcare particulară. Având mușchii stabilizatori puternici în toate domeniile de mișcare, împreună cu puterea de bază crescută așa cum am discutat într-unul dintre beneficiile kettlebell de mai sus, înseamnă că echilibrul dvs. va fi excepțional.

5. Antrenament Cardio Intens

Kettlebell oferă un potențial nebun de ardere a caloriilor, ceea ce înseamnă pierderea de grăsimi.

ACE a făcut un studiu care a arătat că o balansare a unui kettlebell arde până la 20 de calorii pe minut. Este vorba de aproximativ 400 de calorii pentru un antrenament de 20 de minute! Pentru a face acest lucru, va trebui să rulați cu un ritm de 6 minute pe milă.

De altfel, antrenamentul cu kettlebell pentru pierderea grăsimii este adesea efectuat la o intensitate ridicată, astfel încât să aveți și efectul după ardere. Aceasta se numește EPOC, consumul excesiv de oxigen după exercițiu. Pentru cei care nu știu, acest lucru înseamnă că vei arde calorii într-un ritm mai mare cu mult după terminarea antrenamentului.

6. Alternativa Cardio fara Alergare

Un kettlebell este un instrument de condiționare a întregului corp  și care se extinde și la antrenamentele cardio.

Datorită versatilității kettlebell, puteți face o ședință de cardio cu un singur kettlebell.

Dacă sunteți în căutarea de a arde calorii într-un timp scurt, un antrenament ușor cu kettlebell, HIIT sau antrenament metabolic (greutate redusă, reputație ridicată, antrenamente bazate pe intensitate ridicată) își va face treaba incredibil de bine. De fapt, mulți consideră că este mai eficient decât cardio la starea de echilibru pentru arderea grăsimilor, stimularea metabolismului, rezistenței musculare și îmbunătățirea sănătății cardiovasculare. Cheia este să mențineți un ritm cardiac ridicat pentru întregul antrenament.

Așa cum am menționat în beneficiul de mai sus, antrenamentul cardio cu kettlebell induce EPOC, ceea ce înseamnă că vei arde grăsime mult după terminarea antrenamentului. Potențial până la 24 de ore de efect „după ardere”.

Acum, trebuie menționat că acest tip de antrenament este rezistența musculară bazată pe „repetiție”, în timp ce alergarea este rezistență musculară pe distanțe lungi. Deci, dacă obiectivul tău este să ai rezistență pe distanțe lungi, să zicem un maraton, nu înceta să-ți faci cardio-ul tipic.

Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea de beneficii cardio, cum ar fi arderea grăsimilor, creșterea metabolismului și îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, antrenamentele cardio cu Kettlebell pot fi la fel de eficiente, dacă nu mai eficiente. În plus, este eficient, deoarece puteți obține aceleași rezultate ca alergatul sau mersul cu bicicleta în aproximativ jumătate din timp.

Mai mult decât atât, antrenamentele cardio cu kettlebell nu sunt la fel de plictisitoare (scuze pentru alergatori), precum alergarea pe o banda de alergare, deci este un alt plus.

7. DEZVOLTĂ PUTEREA EXPLOSIVĂ ȘI EVOLUTIA

Kettlebell-urile sunt fenomenale pentru a învăța să producă viteză și forță din șoldurile tale.

Unul dintre principalele și cele mai eficiente exerciții cu kettlebell este Kettlebell Swing. Avantajele balansărilor kettlebell sunt că antrenează șoldurile pentru a produce forță  cât și viteză.

Motivul pentru care rezistența șoldului este atât de importantă, este că asigură stabilitatea și ajută la prevenirea rănilor. De asemenea, șoldurile joacă un rol foarte important în multe mișcări atletice, cum ar fi săriturile, sprintul și ieșirea dintr-o poziție sportivă în mod exploziv. Să știi cum să maximizezi forța șoldului este esențial în sporturile de putere și viteză.

8. MOBILITATE ȘI FLEXIBILITATE

Kettlebells menține corpul liber ca mod de mișcare a exercițiilor, mai degrabă decât exerciții de izolare. Modul de mișcare Kettlebell necesită să vă deplasați prin mai multe planuri de mișcare, în timp ce controlați forța, corpul și intervalul de mișcare. Desigur, îți vei îmbunătăți mobilitatea prin creșterea treptata a limitelor. În timp, vei avea o flexibilitate mult mai mare, iar articulațiile tale vor deveni mai stabile și mai puternice.

Când vine vorba de sport și lumea reală, acest lucru este crucial, deoarece va reduce șansa de rănire la nivelul articulațiilor, ligamentelor și mușchilor.

9 CONSTRUITI MASA MUSCULARA

Exercițiile Kettlebell nu vor construi o masă musculara imensa, așa cum pot face exercițiile cu bare grele. În schimb, crește cantitatea de țesut muscular. Veți observa că persoanele care iau antrenamentul cu kettlebell în serios, se antrenează cu intensitate mare , au masă musculară bine definita,dar nu corpuri mari de tip culturism voluminoase.

Nu multe persoane în aceste zile doresc să fie uriașe, nu numai că este o durere să mănânci suficient pentru a obține atât de mult, dar, odată ce ești uriaș, îți lipsește capacitatea de a te antrena la maximul tău potențial.

Kettlebell te va face să arăți grozav și să te miști și mai bine.

Kettlebells poate construi mușchi densi, care se realizează prin repetări mai mari și antrenamente mai scurte, dar intense. Această metodă de formare este cea mai bună pentru stimularea testosteronului (adică antrenamente metabolice).

Notă: dacă sunteți nou la fitness, veți putea cu siguranță să puneți o masă musculară serioasă cu kettlebells dacă știți ce faceți. Și dacă faceți culturism de ani buni, mușchii dvs. vor deveni mai mici(nu asa voluminosi) și mai strânși, ceea ce în opinia noastră arată mult mai bine.

10. DEZVOLTĂ UN TREN SUPERIOR PUTERNIC ȘI IMBUNATATESTE  POSTURA

Kettlebells sunt excelente pentru lanțul posterior. Multe dintre cele mai bune exerciții cu kettlebell îți vizează întreaga parte din spate.

Exerciții precum Kettlebell Swings sunt mișcări balistice făcute dintr-o poziție de balansare, ceea ce vă va face gluteii, coapsele, partea inferioară a spatelui, mijlocul spatelui,core-ul excepțional de puternice. Aceasta se traduce prin a sari mai sus, a alerga mai repede și a da lovitura mai tare. Și, cel mai important, probabil, va duce la o postură mai bună.

Dar, nu doar lanțul tău posterior va fi pus la încercare. Făcând în mod regulat antrenamente cu kettlebell, veți dezvolta rapid și mușchii majori ai șoldurilor, miezului, umerilor și gâtului , iar toate acestea sunt aspecte vitale pentru a avea o postură bună și o întoarcere puternică.

11. FORTA PRINDERII (PRIZA)

Ați văzut vreodată pe cineva care folosește învelișuri pentru încheietura mâinii? Ce îți spune asta?

Exact, rezistența lor la prindere lipsește în spatele rezistenței latului și spatelui. Dar de ce nu este aceasta o problemă pentru ei?

Ei bine, mulți oameni din lumea fitness-ului principal nu cred că rezistența la PRINDERE este atât de importantă. Nu-i place să fie luptători sau muncitori, nu?

Ei bine, nu suntem de acord. Puterea prinderii este unul dintre cele mai importante lucruri în condiții de fitness și viață. Vă folosiți strângerea mainii pentru aproape fiecare exercițiu care implică greutăți. Cu cât este mai puternică strângerea, cu atât ești mai puternic. Puterea de prindere s-a dovedit a fi corelată cu rezistența crescută. În plus, a avea o strângere puternică este o caracteristică primordială care ne face în mod natural să parem puternici pentru alții. Și cine nu vrea asta?

Oricum, nu este vorba despre motivul pentru care rezistența la prindere este importantă, ci despre beneficiile antrenamentului cu Kettlebell.

 Dacă efectuați constant antrenamente cu kettlebell, veți dezvolta o rezistență extrem de puternică la apucare. Acest lucru se datorează faptului că greutatea kettlebell -ului nu va fi plasată în centrul palmei, așa cum ar fi cu o bara. Kettlebell-ul are un centru de gravitație offset, de obicei la aproximativ 6 – 8 centimetri distanță de prinderea de pe mâner, deci este mai greu de controlat. Aceasta înseamnă că greutatea nu este echilibrată în mâna ta. Acest lucru va face ca antebrațele, încheieturile și degetele să funcționeze peste ore în timp ce încercați să controlați kettlebell-ul în timpul exercițiilor. Rezultatul, prinderea ta va fi întărită din orice unghi.

Kettlebell-ul este cu siguranță unul dintre cele mai bune instrumente pentru construirea rezistenței la prindere asemănătoare viciului, așa cum sunt și maces-urile de oțel.

12. Îmbunătățește țesăturile și slabiciunile  musculare

Kettlebells vă poate ajuta să identificați punctele slabe ale forței, mișcării și coordonării.

Este posibil să observați că aveți mobilitate în poziția deasupra capului sau că partea dreaptă este mai puternică decât stânga. Când observați acest lucru, puteți orienta cu ușurință anumite zone și puteți efectua mișcări care vă vor ajuta chiar și  cu aceste lucruri.

Se spune că kettlebells te face confortabil în poziții inconfortabile, iar acest lucru este foarte adevărat pentru cei care se antrenează cu barele și mașinile de mult timp.

A lucra la slăbiciunile și dezechilibrele dvs. este foarte important pentru a deveni rezistent la răni.

Toată lumea are dezechilibre musculare, dar nu toată lumea ia măsuri pentru a le corecta. Majoritatea compensează doar ajustându-și forma, antrenând mușchi care nu ar trebui să fie angajați sau folosind impulsul în loc de forță. Despăgubirea nu este ceva ce vrei să faci atunci când vine vorba de fitness. În schimb, concentrați-vă pe punctele dvs. Slabe,antrenatile si treceti peste ele!

13. ANTRENATI-VA PENTRU A FI MAI BUN (EXERCITII MULTIPLANARE)

Frumusețea antrenamentului kettlebell este că te va antrena prin toate cele trei planuri de mișcare.

Nu vă veți pregăti doar în planul sagital, așa cum a-ti face squat sau indreptari,ci exercițiile și antrenamentele Kettlebell implică tranziții perfecte de la mișcare la mișcare, în direcții și planuri de mișcare diferite. Aceasta înseamnă că veți construi forța din mai multe unghiuri, ceea ce este esențial pentru forța reală, forța funcțională și sport. Mai mult, acesta este modul în care devii rezistent la vătămare și îți dezvolți puterea atotcuprinzătoare. Astfel vei deveni „gata de luptă”.

14. Risc scazut de accidentare si antrenament eficient

Antrenamentul Kettlebell este, în general, mai sigur decât ascensoarele tradiționale, cum ar fi ghearele grele cu bile,blocajele și presa de picioare sau piept.

Pentru a obține un antrenament eficient al forței musculare și pentru a induce hipertrofie, nu este necesar să faceți greutăți mari, puteți face antrenamente scurte de intensitate ridicată. Antrenamentele cu intensitate ridicată sub 40 de minute vor stimula nivelul de testosteron, menținând nivelul de cortizol scăzut.

La final, atât ascensoarele grele, cât și antrenamentele intense cu kettlebell sunt eficiente. Cu toate acestea, raportul risc-recompensă este  mult mai bun cu kettlebell-ul decât ridicările grele cu bara. Kettlebell pune o presiune mult mai mică asupra coloanei vertebrale.

15. Îmbunătățește sănătatea comună

Antrenamentele Kettlebell vor îmbunătăți sau menține sănătatea articulațiilor.

Exercițiile Kettlebell sunt dinamice, astfel încât acestea necesită un control deliberat. Acest lucru va construi forța și stabilitatea articulațiilor prin întărirea mușchilor care vă susțin articulațiile (complexe stabilizatoare).

Mai mult, rutinele dinamice ale kettlebell-urilor vor îmbunătăți flexibilitatea și mobilitatea articulațiilor, așa cum am menționat mai sus. Acest lucru este cel mai bine obținut cu kettlebell-urile de greutate ușoară până la medie.

Pe măsură ce dezvolți mai multă elasticitate în tendoanele,ligamentele  si articulațiilor tale, vei deveni mai rezistent la accidentare.

În plus, exercițiile ușoare de kettlebell pot ajuta la reducerea inflamației și umflăturii.

Așadar, dacă sănătatea articulațiilor pe termen lung este importantă pentru dvs., ceea ce ar trebui să fie pentru noi toți, ar trebui să urmați cu siguranță antrenamentul cu kettlebell.

16. SIMPLIFICĂ-ȚI FORMAREA

Nu aveți nevoie de tone de echipament sau de a vă suprapune antrenamentele pentru ca acestea să fie eficiente.

Simplu este dovedit. Sim

17. COMPACT ȘI PORTABIL

Aveți nevoie într-adevăr doar de unul sau două kettlebell-uri pentru a obține un antrenament complet .

Dacă sunteți în căutarea echipamentelor de gimnastică pentru acasă care vă vor antrena cu adevărat pentru rezistență, echilibru și flexibilitate (cele 4 componente cheie ale fitnessului), atunci kettlebell este cea mai eficientă opțiune de economisire a spațiului.

În loc să obțineți un raft ghemuit, bare pe jos, discuri arunacate, gantere, o bancă etc., tot ce aveți nevoie într-adevăr este un set de Kettlebell. Nu numai că va fi mai rentabil, dar va ocupa doar o parte din spațiu. Le puteți lăsa în camera de zi sau în garaj fără să-l înghesuiți, ceea ce cu siguranță nu este posibil cu o sală de gimnastică convențională.

Mai mult, dacă vrei să faci un antrenament în parc sau în exterior, kettlebell poate fi transport cu ușurință  oriunde vrei să te antrenezi. Le puteți arunca în mașină și puteți fi pe drum în câteva secunde. Kettlebell-urile sunt cu siguranță unul dintre cele mai eficiente instrumente de formare portabile care au existat vreodată.

Eficiente pentru că sunt atât al naibii de versatile !

18.Antrenament  VERSATILE (Intens  ȘI EFECTIV)

Cu cât este mai distractiv un antrenament, cu atât este mai probabil să rămâi cu el și să îl faci în mod consecvent. Antrenamentul Kettlebell este distractiv din câteva motive:

 • În primul rând, exercițiile se bazează pe tipare de mișcare, ceea ce înseamnă că veți fi mai implicat în ceea ce faceți de fapt. Comparativ cu simpla mișcare efectuata la aparate și antrenamente obișnuite convenționale, exercițiile cu kettlebell necesită să fiți mai atenți.

Instruire convențională vs instruire neconvențională

 • În al doilea rând, puteți lua kettlebell oriunde. Puteți obține un antrenament în afară, într-un loc cu peisajul preferat. Aceasta este cu siguranță o modalitate drăguță de a vă pregăti antrenamentul.
 • În al treilea rând, antrenamentul va fi nou pentru dvs., iar atunci când abordăm ceva nou, avem mai multe șanse să găsim plăcere în el.
 • În cele din urmă, dar cel mai important, metodele de formare kettlebell sunt extrem de versatile. Kettlebells sunt perfecte pentru antrenamente metabolice, HIIT, EMOM, AMRAP, TABATA, antrenamente complexe, antrenamente pentru mobilitate, antrenamente de circuite și multe altele. Cea mai bună modalitate de a-ți păstra corpul in priza  este aruncând noi metode de antrenament la el, iar când vine vorba de kettlebells, opțiunile sunt ample.

Nu te vei plictisi de antrenamentul cu kettlebell. Întotdeauna vor exista modalități noi și eficiente de a te conecta. Nu este nimic mai bun decât să faci un antrenament la fel de distractiv și de eficient.

CINE ESTE AVANTAJAT DE ANTRENAMENTUL KETTLEBELL ?

Kettlebell este benefic pentru toți cei care fac exerciții fizice. Acestea pot fi implementate în programul dvs. actual de antrenament ca un instrument suplimentar pentru atingerea obiectivelor specifice și schimbărilor în  pregatirea fizică și performanță,dar kettlebells poate fi utilizat ca principal instrument de antrenament, bazându-se pe un întreg program de fitness în jurul lor.

Persoanele care ar beneficia de kettlebells:

 • Sportivii care caută să-și îmbunătățească performanța și conditia fizica,
 • Oameni cărora le place să facă antrenament acasă,
 • Cei care doresc o schimbare în rutina lor de fitness sau să încerce ceva nou, care este testat în timp și dovedit că funcționează.
 • Persoanele cu leziuni la spate care nu doresc să pună mult stres pe coloana vertebrală (de ex. Barbell squats / deadlifts), dar totuși doresc să se antreneze pentru forță și creșterea mușchilor.
 • Oricine dorește să profite de una sau mai multe dintre beneficiile kettlebells enumerate în acest articol.

Be the first to comment

Adăugă un comentariu