Pilates pe reformer pentru prevenirea osteoporozei

Pilates pe reformer pentru prevenirea osteoporozei
Pilates pe reformer pentru prevenirea osteoporozei

Este foarte probabil să nu mai fi auzit până acum această frază dar exercițiile de Pilates pe reformer s-ar putea să vă salveze viața, chiar la propriu.

Vă întrebați ce legătură au exercițiile de Pilates pe reformer cu osteoporoza? Promit că veți afla până la finalul acestui articol, dar mai întâi, haideți să vedem ce spun statisticile despre predispunerea la osteoporoză.

Osteoporoza este o boală cruntă, care face ca oasele să devină fragile, astfel încât mai este doar un pas până la fracturi, uneori fiind necesar un simplu strănut care să provoace o fractură.

După vârsta de 35-40 de ani, densitatea osoasă are un trend în scădere iar osteoporoza își croiește drum în viața noastră. Statisticile pe plan mondial ne confirmă că una din trei femei și unul din cinci bărbați cu vârsta de peste 50 de ani vor suferi o fractură osteoporotică.

onsteporoza

Vești bune! Studiile arată că exercițiile de echilibru, rezistență și care necesită forță musculară pot reduce semnificativ riscurile producerii unei fracturi de până la 60%.

Vezi acest articol care curprinde Curs de Pilates pe reformer

Totuși, 60% este un procent generos care ne oferă speranță și ne întărește încrederea în legătura dintre exercițiile Pilates pe reformer și prevenirea osteoporozei.

Descoperă echipamente necesare antrenamentului Pilates pe reformer

Este foarte important și bine de știut că exercițiile Pilates sunt accesibile tuturor datorită antrenamentelor, care pot părea a fi ușoare, concepute din exerciții executate lent și controlat. În consecință, exercițiile de tip Pilates pe reformer conectează trupul, sufletul și mintea. Aceste exerciții ridică standardul la artă.

Joseph H. Pilates este cel care a creat acest tip de exerciții și este sursa directă de unde provine denumirea de Pilates. Pilates a servit la începutul Primului Razboi Mondial ca ajutor în spitalul unui lagăr. Acesta a adus modificări paturilor de spital. A schimbat arcurile și le-a folosit ca rezistențe, creând astfel un prim echipament care are un rol semnificativ în reabilitarea pacientilor. După ce au observat o îmbunătățire musculară a pacienților sub tratament, medicii spitalului au început sa ii asculte sfaturile lui Pilates. Acest pat cu arcuri modificate a fost prima formă al actualului Reformer.


Be the first to comment

Adăugă un comentariu