Cum Alegi Suportul De Genunchi Potrivit Pentru Tine – 3MM, 5MM sau 7MM

Cum alegi suportul de genunchi potrivit pentru tine - 3MM, 5MM sau 7MM Rehband
Cum alegi suportul de genunchi potrivit pentru tine - 3MM, 5MM sau 7MM Rehband

Suportul de genunchi este un must deoarece previne rănile, sporește performanța și ușurează reabilitarea rănilor anterioare. Dacă petreceți mult timp în sălile de CrossFit, există șanse mari să fi văzut măcar o dată suportul de genunchi Rehband Rx.

Cum alegi suportul de genunchi potrivit pentru tine - 3MM, 5MM sau 7MM Rehband
Cum alegi suportul de genunchi potrivit pentru tine – 3MM, 5MM sau 7MM

Sunt alegerea preferată a atleților de performanță și se bucură de o popularitate pe plan mondial deoarece au o formă anatomică pentru genunchi, oferind atât compresie cât și căldură pentru a ajuta la creșterea performanței unui atlet și pentru a preveni rănile. Construcția suportului pentru genunchi Rehband Rx este realizat pe baza unui brevet unic, asigurând forma anatomică care permite produsului să urmeze mișcările corpului, asigurându-se că acesta rămâne pe loc în timpul antrenamentelor.

„Există trei grosimi diferite ale suportului pentru genunchi, toate proiectate pentru diferite zone de utilizare. Suportul gros de 3 mm pentru genunchi oferă suport ideal pentru antrenamente lungi de agilitate sau rezistență. Suportul gros de genunchi de 5 mm oferă avantajează sportivul într-un antrenament variat, în care este necesară atât agilitatea, cât și susținerea. Suportul de genunchi gros de 7 mm oferă o stabilizare puternică pentru ridicările grele și sprijin suplimentar în timpul reabilitării ”, spune Johan Bohlin, fizioterapeut și șef de dezvoltare la Rehband.

Cum alegi suportul de genunchi potrivit pentru tine - 3MM, 5MM sau 7MM Rehband
Cum alegi suportul de genunchi potrivit pentru tine – 3MM, 5MM sau 7MM

Așadar 3MM, 5MM sau 7MM?

În mod tradițional, suportul de genunchi de 3mm este preferat mai mult de alergătorii de lungă distanță care caută un plus de stabilitate și sprijin în alergare, iar suportul de genunchi de 7 mm de către halterofili care caută să ridice câteva kilograme în plus cu ajutorul unui sprijin suplimentar pentru genunchi. Suportul de genunchi de 5 mm poate fi folosit pentru toate sporturile și activitățile pe care un sportiv vrea să le adopte, preferat de cei care aleg antrenamentele de tip CrossFit.

3mm: Pentru sporturi de anduranță
Suportul de genunchi de 3mm este ușor, oferă sportivilor rezistență și este potrivit pentru antrenamente de agilitate și anduranță.  Suportul de genunchi de 3mm susține atletul atunci când obosește la sfârșitul unui antrenament și îl ajută pe acesta să-și recapete controlul asupra mișcărilor genunchiului, un aspect foarte important în prevenirea rănirilor. Compresia flexibilă permite agilitatea și nu restricționează mișcarea, încălzește și menține temperatura musculaturii în timpul antrenamentului, reduce risipa de energie, promovează fluxul sangvin pentru a reduce inflamația și pentru a spori recuperarea, reduce tensiunea de pe genunchi în timpul antrenamentelor cu intensitate ridicată și ajută la ghidarea corectă a mișcărilor corpului.

5mm: Pentru activități mixte
Acest suport de genunchi gros de 5mm e de ajutor în cadrul antrenamentelor care necesită atât agilitate, cât și susținere, precum weightlifting sau circuit training. Suportul de genunchi de 5mm poate fi folosit pentru majoritatea sporturilor și atleți, de la alergători de lungă distanță care caută un plus de sprijin pentru genunchi și până la sălile de fitness. Construcția sa anatomică, proiectată cu un brevet unic, oferă confort și susținere pe întreaga gamă de mișcare a articulației. Oferă susținere, compresie și căldură articulației genunchiului. 

TIP: Există o replică a genunchierei RX în dimensiuni mai mici pentru sportivii mai tineri.

Genunchieră Junior Rehband RX Knee Sleeve, 5 mm, S - L
Genunchieră Junior Rehband RX Knee Sleeve, 5 mm, S – L

7mm: Pentru o activitate de scurtă durată, dar mai grea
Aceast suport de genunchi gros de 7mm asigură articulației genunchiului o compresie și o stabilizare puternică, precum și încălzire. Din punct de vedere istoric, 7mm a fost cel mai mult folosit de halterofili care au nevoie de sprijin suplimentar în timpul unei ridicări, dar astăzi este, de asemenea, utilizat de montatorii de săli de gimnastică și de cei care fac sunt supuși la ridicări grele. Printre beneficiile folosirii acestei genunchiere amintim prevenirea problemelor la nivelul genunchiului, precum întinderi, accidentări cauzate de suprasolicitare și inflamare. Îmbunătățește circulația sangvină, ameliorează presiunea, ameliorează durerea și îmbunătățește coordonarea musculară în acea zonă. Compresia flexibilă permite agilitatea și nu restricționează mișcarea, încălzește și menține temperatura musculaturii în timpul antrenamentului, reduce risipa de energie, promovează fluxul sangvin pentru a reduce inflamația și pentru a spori recuperarea, reduce tensiunea de pe genunchi în timpul antrenamentelor cu intensitate ridicată și ajută la ghidarea corectă a mișcărilor corpului.

Alegerea îți aparține! 🙂

1 Trackback / Pingback

  1. OnHax Me

Adăugă un comentariu