Echilibrul in alimentatie este Cheia !

Idei pentru mesele principale ale zilei

Nu sunt adepta retetelor exacte si nici a timpului foarte mult petrecut in bucatarie pentru gatit,dar zilnic am grija de alimentatia mea si a familiei,bucatarind cu ceea ce am cumparat si am in frigider,legumele si salatele fiind nelipsite.

Cum imi fac timp de gatit,job si petrecut timp cu copiii? Simplu,printr-o buna organizare a timpului. Mai bine spus,ziua mea incepe la 5 dimineata si se termina seara la 10,dupa ce pun copiii la somn si incerc sa imi fac putin timp si de citit,asta daca nu sunt prea obosita uneori :)).

Cand am timp de gatit? Prima parte a zilei pana la ora 12 la pranz, o petrec in sala cu antrenamentele,iar dupa, rapid ajung acasa pentru a gati pranzul,iar atunci cand nu ajung la pranz acasa ,deoarece am de lucrat mai mult,gatesc de la ora 17,dupa ce ajung cu fiul cel mare acasa de la scoala.

Cum poti avea timp sa gatesti cu 2 copii acasa,printre care unul mic de 1 an care nu are stare nici o secunda? Ei foarte simplu,cum am precizat si mai sus nu sunt adepta retetelor complicate ce necesita mult timp de gatit,de aceea aleg retete sanatoase,simple si rapid de pragatit,astfel incat copii sa nu isi piarda rabdarea. In primul rand nu aleg retete fixe,imi place sa improvizez cu ceea ce am in frigider , cumparat tot de mine, ma gandesc sa fie potrivit si pentru copii,sa le placa,iar apoi dau drumul la treaba.

Fiind Fitness Trainer,dar si mama in primul rand tin neaparat sa fiu un exemplu atat pentru oamenii cu care lucrez,dar si pentru copii mei,din acest motiv stilul de viata sanatos si alimentia echilibrata pentru mine au devenit disciplina, rutina si in primul rand respect pentru sanatatea mea si a familiei.

Din acest motiv te indemn si iti dau cateva sfaturi pentru a pune si tu in practica schimbarea stilului de viata,chiar daca ai copii si job,fara a mai cauta scuza principala “Nu am timp” :

  • Scrie-ti programul pentru a 2-a zi pe o foaie si incearca sa ti-l imparti pe timp,
  • Trezeste-te cu 1 ora mai devreme decat de obicei,
  • Incadreaza-te in timpul stabilit de seara,
  • Aproviozioneaza-te cu tot necesarul de alimente o data pe saptamana,asta pentru a avea totul la indemana si nu a mai pierde timpul la cumparaturi,
  • implica-i pe cei mici la gatit impreuna cu tine,asta pentru a nu isi pierde rabdarea in timp ce tu gatesti,iar daca bebe e prea mic sa te ajute,pune-i muzica preferata,ofera jucariile preferate sau ceva bun de rontait si aseaza-l langa tine pe scaun sa te simpta aproape,astfel el va avea rabdare pana ce mancarea va fi gata 🙂
  • Alege o reteta simpla,sanatoasa,potrivita pentru toti membrii familiei,in asa fel vei evita timpul pierdut prea mult cu gatitul a mai multor feluri de mancare,unul dintre ele cu siguranta mai nesanatos si tentant pentru tine si vei evita pierderea de rabdare a copiilor pana ce termini tu toata treaba.

Sper sa iti fie de folos aceste sfaturi,iar pe data viitoare sa le pui in aplicare 🙂

Traieste sanatos si activ cu mine!

Cu drag,

Adriana Bartchevici- Antrenor,mama de 2 copii in curand 3 🙂

Be the first to comment

Adăugă un comentariu