Refacerea fizica prin Pilates Reformer

De ce este important sa revenim treptat la conditia fizica de dinaintea pandemiei?

Dupa 2 luni si jumatate de activitate fizica redusa,aproape zero,organismul are nevoie de timp pentru a-si reveni,de aceea primele antrenamente efectuate trebuie sa fie usoare,altfel corpul va suferi “un soc”. Pilatesul pe reformer este modalitatea ideala de ati reveni la forma fizica,dar si de ati recastiga rezistenta cardio,dat fiind faptul ca reformerul este un aparat complex.

Iata cateva beneficii pentru care noi recomandam Pilatesul pe reformer :

 1. Asistență musculară crescută
  Mușchii exercită forța pentru a depăși rezistența. Rezultatele exercitiilor includ rezistența crescută a fibrelor musculare, dimensiunea și forța, împreună cu rezistența crescută a țesutului conjunctiv. Cu o rezistență musculară crescută, mușchii dvs. sunt capabili să exercite forță pentru perioade îndelungate. Rezistența crescută vă permite să efectuați sarcini de zi cu zi, fără oboseală. Beneficiile suplimentare includ tonusul muscular îmbunătățit, deoarece mușchii sunt prelungiți și întăriți, fără să pară voluminoși.
 2. Forța de bază crescută
  Exercitiile pe Pilates Reformer necesită o formă și o tehnică adecvata. Focusul poziționării corespunzătoare se află în interiorul nucleului, adica a abdomenului și mușchilor spatelui inferior. Prin condiționarea mușchilor de bază, ei se vor contracta cu toate mișcările pentru a vă stabiliza și alinia coloana vertebrală. Un nucleu puternic va crește eficacitatea tuturor exercițiilor datorită capacității dvs. de a menține alinierea corectă. Puterea de bază îți crește capacitatea de a genera putere pentru mușchi și scade riscul de rănire.
 3. Postura îmbunătățită
  Antrenamentele de Pilates Reformer vă vor îmbunătăți alinierea coloanei vertebrale. Cu alinierea îmbunătățită, mușchii se vor consolida pentru a îmbunătăți suportul și stabilitatea coloanei vertebrale. Postura îmbunătățită îți va prelungi articulațiile oferindu-ți un aspect mai înalt. Dezechilibrele musculare vor fi corectate scăzând riscul de vătămare, în special spre partea inferioară a spatelui. Conștientizarea posturii adecvate în timpul exercițiului fizic va duce la conștientizarea posturii adecvate atunci când efectuați mișcări de zi cu zi.
 4. Flexibilitate crescută
  Flexibilitatea este gama de mișcare a mușchilor și țesutului conjunctiv. Antrenamentele pe un Pilates Reformer necesită ca grupurile dvs. musculare să se deplaseze printr-o gamă completă de mișcare. Flexibilitatea îmbunătățită scade încordarea și stresul asupra articulațiilor și mușchilor. Mușchii se contractă cu eficiență crescută, iar antrenamentele sunt mai eficiente. Flexibilitatea îmbunătățită reduce rigiditatea, durerile și șansa de rănire. Puteți efectua mișcări zilnice cu mai puțină încordare și oboseală.
 5. Respirație îmbunătățită
  Antrenamentele Pilates ajuta la o respirația corectă. Respirația devine mai profundă și mai puțin frecventă, rezultând o relaxare îmbunătățită. Beneficiile includ capacitatea pulmonară crescută și eficiența respirației în timpul antrenamentelor și în repaus. Plămânii dvs. sunt mai bine “echipați” pentru oferi corpului o cantitate de oxigen crescuta în timpul antrenamentelor. Nivelurile de energie cresc în timpul exercițiilor fizice și în repaus.
 6. Grasimi reduse ale corpului
  Exercitiile fizice iti cresc metabolismul, capacitatea corpului de a arde calorii. Creșterea masei musculare crește si numărul de calorii arse. Atunci când cantitatea de calorii arse este mai mare decât cantitatea de calorii consumate, excesul de grăsime corporală este ars și utilizat pentru energie pentru a satisface cererea crescută.

Tinand cont de aceste beneficii esentiale ale Pilatesului pe Reformer, nu trebuie decat sa te programezi la antrenament sau poti accesa site-ul nostru www.efitsolution.ro pentru a alege un model de reformer home use 🙂

Be the first to comment

Adăugă un comentariu