Gluten Free Diet Awareness Month

Gluten Free Diet Awareness Month
Gluten Free Diet Awareness Month

La nivel mondial, dedicăm luna Noiembrie dietei fără gluten și o transformăm în Gluten Free Diet Awareness Month pentru a fi alături de cei dragi!

Această mișcare nu este doar o dietă. Inflamația cauzată de gluten în grâu, cereale, orz și secară dăunează vilozităților în intestine. În timp, poate duce la probleme de sănătate mai severe. Consumul de alimente fără gluten previne inflamația și alte posibile riscuri.

Alimente care conțin gluten – alimente de evitat

  • Biscuiți
  • Bere
  • Pâine
  • Torturi
  • Cereale (cu excepția câtorva din lista bună de mai jos)
  • Tablete de ciocolată
  • Fursecuri
  • Carne de vită ”corned”
  • Cușcuș
  • Gogoși
  • Musturi
  • Băuturi pe bază de malț
  • Oțet din malț
  • Glutamat monosodic
  • Brioșe
  • Paste fainoase
  • Produse de patiserie
  • Plăcinte
  • Covrigii
  • Pizza
  • Sosuri
  • Cârnăciori
  • Salam
  • Sosuri – multe au grâu ca agent de îngrosare
  • Supe – multe au grâu ca agent de îngrosare
  • Făină de grâu

V-am pregătit o lista de alimente bune care nu conțîn gluten pentru a va ajută să luați decizii mai ușor atunci in privința alimentației și să fiți pregătiți atunci când mergeți la supermarket. Asigurați-va că verificați etichetele. Dacă eticheta spune că produsul conține gluten sau a fost procesat într-un mediu care poate avea urme de gluten, atunci evitați acel produs. Alimentele fără gluten sunt definite că alimente care conțin mai puțin de 20 de părți pe milion (ppm) de gluten.

Descoperă campania E Fit Solution cu produse fără gluten și comandă online!

Alimente fără gluten

Fructe, legume si leguminoase

  • Anghinare
  • Sparanghel
  • Avocado
  • Ardei gras
  • Brocoli
  • Varză de Bruxelles
  • Varză chinezească
  • Varză furajeră
  • Varză
  • Varză murată
  • Conopidă
  • Țelină
  • Mangold
  • Năut
  • Nucă de cocos
  • Castravete
  • Vinete / vinete
  • Usturoiul (evitați dacă adoptați dieta FODMAP)
  • Ghimbir
  • Fasole verde
  • Nap
  • Praz
  • Lămâie
  • Linte
  • Salata verde
  • Limes
  • Ciuperci
  • Măsline
  • Ceapă (evitați dacă adoptați dieta FODMAP)
  • Pătrunjel
  • Ananas
  • Cartofi
  • Dovleac
  • Praz
  • Boabe de soia
  • Spanac
  • Suc de fructe
  • Roșie
  • Ridiche
  • Măcriș
  • Zucchini / Dovlecei

Carne, păsări de curte, pește și înlocuitori pentru carne

  • Vită
  • Cod
  • Pui
  • Mezeluri / carne pentru sandwich, atâta timp cât acestea nu sunt șnițele sau glazurate, verificați totuși eticheta produselor
  • Rață
  • Pește
  • Miel
  • Carne tocată
  • Porc
  • Somon
  • Cochilii și moluste
  • Păstrăv
  • Curcan

Cereale, semințe, pâine, biscuiți, paste, nuci și prăjituri

  • Paine fară gluten, cum ar fi pâinea Genius și pâine făra gluten Udi
  • Cereale fără gluten
  • Ovăz fără gluten
  • Amaranth (Floarea Nemuritoare)
  • Făină de arorut
  • Fasole
  • Crupe de Hrisca
  • Manioc
  • Chia
  • Porumb / porumb
  • Fulgi de porumb
  • In
  • Ovăz fără gluten
  • Fulgi de ovăz
  • Mei
  • Nuci
  • Făină de nuci
  • Ovăz de terci
  • Cartof
  • Quinoa
  • Orez
  • Semințe de ex. semințe de in, dovleac, susan, floarea soarelui
  • Sorgul
  • Soia
  • Tapioca
  • Cereale Teff

Condimente, Băuturi, Deserturi, Dulciuri, Îndulcitori și Tartinabile

  • Ulei de cocos
  • Muștar francez
  • Ardeiul măcinat
  • Miere
  • Hrean
  • Gem
  • Jeleuri
  • Ulei de măsline
  • Budincă de orez
  • Salsa
  • Sare
  • Ulei de susan
  • Șerbet
  • Sirop
  • Budincă tapioca

Băuturi

  • Bere fără gluten
  • Lapte de migdale
  • Cidru
  • Sucuri de fructe
  • Vodka cu cartofi
  • Sucuri / băuturi fastuoase, de ex. Coca-cola, Pepsi, limonada
  • Spirtoase precum rom. Anumite spirtoase precum whisky și vodka sunt distilate, astfel încât majoritatea pot fi tolerate
  • Vin

Produse lactate

  • Unt
  • Brânza, cu excepția brânzei albastre
  • Cremă
  • Ouă
  • Lapte
  • Smântană
  • Iaurt, simplu

Ingrediente pentru gătit, ierburi și condimente

  • Făină fără gluten
  • Praf de copt
  • Bicarbonat de sodiu
  • Făină de porumb
  • Crema de tartar
  • Făină de cartofi
  • Făină de orez
  • Făină de soia
  • Ierburi, de ex. busuioc, coriandru, lămâie, oregano, rozmarin, cimbru
  • Condimente, de ex. ciuperci, scorțișoară, cuișoare, chimen, nucșoară, ardei iute

Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră!

Be the first to comment

Adăugă un comentariu