3 Criterii Principale In Alegerea Barei

3 Criterii Principale In Alegerea Barei
3 Criterii Principale In Alegerea Barei

Bara sau haltera reprezintă un echipament obligatoriu, ce nu trebuie să lipsească din nici o sală, fie ca vorbim de fitness&body building, crossfit sau powerlifting.  Reprezintă echipamentul ideal pentru a adaugă varietate și a oferi noi stimuli în antrenamentele de forță sau culturism.

Un aspect foarte important de care trebuie sa tinem cont, il reprezinta alegerea barei potrivite stilului tau de antrenament.  Ce inseamna acest lucru? Mai exact, atunci când doresti sa achiziționezi propria bara sau pur si simplu esti in sala dar nu sti ce bara sa alegi, trebuie sa ti cont de cateva criterii principale.

Primul criteriu în alegerea barei este domeniul în care o vei folosi

Mai exact, dacă bară va fi utilizată doar la antrenamente, atunci trebuie să alegi o bară specifică pentru antrenament, unde nu este nevoie de încărcătură mare sau impact cu solul. Greutatea ei este cuprinsă între 15-20kg, 15kg pentru femei, 20kg pentru bărbați, dar pot fi și mai ușoare între 7-12kg în special pentru cei începători.

Vezi O Selecție Întreagă De Bare Antrenament

Dacă ești crossfiter sau doar pasionat de această ramură a sportului, atunci vei avea nevoie de o bară specifică crossfit.  Această trebuie să fie rezistență la încărcătură mare dar și la impactul cu solul. Materialul din care este făcută trebuie să fie rezistent și durabil, iar aici mai trebuie de ținut cont și de greutatea barei. Pentru femei bară trebuie să fie de 15kg, iar pentru bărbați de 20kg.

Vezi O Selecție Întreagă De Bare Crossfit

Ești powerlifter de performanță sau doar practici de plăcere? Atunci vei avea nevoie de o bară de competiție, specifică powerlifting sau weightlifting, depinde de ceea ce practici, foarte rezistență la încărcătură mare și impact cu solul, având o bună aderența și prindere.

Vezi O Selecție Întreagă De Bare Weightlifting

Un al doilea criteriu în alegerea barei îl reprezintă materialui din care este realizată

Trebuie să fie un material de înaltă calitate pentru a evita ruginirea și degradarea dar și pentru a preveni accidentările. O bară degradată va duce la o priză necorespunzătoare, iar de aici mai este doar un pas până la accidentare.

Materialele din care poate fi realizată o bara de calitate sunt

  • Oțel inoxidabil de calitate superioară, ce oferă durabilitate, evitând degradarea acesteia în ani
  • Învelis ceramic, ce oferă o bună rezistență la încărcătură și impact
  • Striațiile barelor trebuie să fie bine definite pentru asigurarea aderenței dar și pentru a evita rănirea palmelor în momentul prizei
  • Rulmenții din alamă de calitate superioară pentru a evita mentenanță

Al treilea criteriu în alegerea barei potrivite este consultarea unui specialist pentru a te ajuta

Atunci când doreșți să-ti achiziționezi o bară, consulta specialistul firmei de la care dorești să faci achiziția pentru a te ajută în alegerea ei, iar dacă ești în sala și nu ști care este bară specifică antrenamentului tău, discuta cu antrenorul pentru a te ajuta.

Acum că ai aflat 3 dintre principalele criterii de alegere a barei, nu rămâne decât să urmezi sfaturile și să treci la treaba. Urmărește și ghidul nostru împreună cu tabelul de pe site-ul nostru www.efitsolution.ro și alege bară potrivită.

Spor la antrenamente!

Be the first to comment

Adăugă un comentariu